Met het in werking treden van Sportakkoord II ontstaan er nieuwe kansen. Voor sportaanbieders maar ook voor zorg en onderwijs. Tijdens het Sportcafé op dinsdag 16 mei komen vertegenwoordigers van de sport bijeen om hier samen bij stil te staan. Ook organisaties uit het onderwijs en de zorg mogen hierbij niet ontbreken. Iedereen die een vertegenwoordiger is binnen de zorg, opvang en ontwikkeling van de inwoners van Zeewolde is daarom uitgenodigd om aan te sluiten.

Sport en sportief bewegen zit te weinig in het gedrag en routine van onze inwoners. Als we als samenleving doorgaan op de huidige voet, is in 2040 één op de drie inwoners chronisch ziek. Eenzaamheid en afstand tot de maatschappij is daarvan een bijkomend effect. Sport is hiervoor een krachtig middel en de sportsector zet zijn deuren open om hierin samen met overige beleidsterreinen een bijdrage te leveren.

Sportakkoord II zet in op het beter benutten van de kracht van sport. Punten die voor een groot deel al lagen besloten in Sportakkoord I, maar die in het kader van een herijking worden geëvalueerd een aangescherpt. Het Sportcafé van 16 mei a.s. is hiervoor een belangrijk moment. Een moment om te voelen, horen en te vertellen wat leeft. Waar we van dromen en wat ons tegenhoudt. Bij de sportaanbieders, maar ook binnen zorg, welzijn en onderwijs.

Sluit aan! Op dinsdag 16 mei, om 19.30 uur in Sportcomplex Het Baken.

Ga naar de aanmeldpagina >